| Tytuł: | peeling z kawy |
| Autor: | gosiaczek 14.5.2010, 12:58 |
| Ja używałam chyba wszystkich dostępnych na rynku środków wyszczuplających (i odchudzających :roll: ) więc czuję się eksperem. ;) Po Guamie skóra jest śliczna, ale: :arrow: jest bardzo drogi, a efekt krótkotrwały :arrow: poprawia się kondycja skóry, ale wyszczuplać to to nie wyszczupla specjalnie (OK odrobinkę, ale naprawdę nie tyle, żeby za to płacić) Skóra na prawdę wygląda podobnie jeśli się robi regularnie peelingi z kawy (tak 2-3 razy w tygodniu). Tak trochę off-topic ale co tam. Głównym składnikiem kremów wyszczuplających jest właśnie kofeina - im większe stężenie tym jesteśmy z kremu bardziej zadowolone ;) (największe mają Lierac i Gelenic). Najprostszym sposobem na śliczną i pobudzoną do mikrokrążenia skórę jest połączenie kremu i peelingu - można to zrobić przygotowując sobie własnoręcznie błotko z kawy (peeling+kofeina). Kupujemy kawę sypaną (taką do parzeni po turecku 250g 3pln ;) ) Do pół kubka kawy dosypujemy łyżkę soli i łyżkę cynamonu (napina, pobudza) i zalewamy żelem do kąpieli aż uzyskamy konsystencję błotka. :D Robimy sobie z niego peeling (ja robię na całe ciało łącznie z twarzą, bo pięknie zamyka pory), miejsca "newralgiczne" - uda, biodra, brzuch masujemy ok 15 minut. Potem się to wszystko spłukuje mocnym strumieniem wody - na zmianę zimnej i ciepłej. Po jednym takim "zabiegu" skórka jest mięciutka jak u niemowlaka, a różnicę widać gołym okiem i czuć pod palcami. 8) | |
| Autor: | Kassia 14.5.2010, 13:18 |
| Dzisiaj robie zakupy i wypróbuje peeling wg. przepisu Gosiaczka! Ja jeszcze uwazam, ze odchudzanie wspiera sauna. | |
| Autor: | hamana 14.5.2010, 13:33 |
| fajny przepis z tą kawą dziś spróbuję :) | |
| Autor: | gosiaczek 14.5.2010, 13:37 |
| zapomniałam napisać, żeby racej nie robić sobie go wiecozrem :roll: Ja już sie przyzwyczaiłam i śpię jak dziecko, ale jak na kogoś kofeina działa, działa to lepiej wybrać poanną porę ;) | |

Mikrodermabrazja
Mikrodermabrazja to zabieg mający na celu poprawienie funkcjonowania i wyglądu skóry człowieka, a także uporanie się ze specyficznymi problemami skórnymi poprzez mechaniczne ścieranie warstw naskórka.
Koenzym Q10, określany także nazwą ubichinon (łac. ubi-wszędzie) jest substancją witaminopodobną, występującą powszechnie w żywych komórkach i jednocześnie niezbędną do ich prawidłowego funkcjonowania.
Cellulit
Cellulit nazywany jest bardzo często „skórką pomarańczową”. Wynika to z faktu, że podczas ucisku skóry nim objętej pojawiają się efekty przypominające skórkę tego cytrusa.